Köpte med mig färdiggrillad kyckling hem i fredagskväll, som vi åt pomme, blandad sallad och olika såser till, och på lördagen gjorde jag enpastagratäng på resterna som blev av kycklingen
Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), menden står inte med i receptet
Hemma i Luleå är mamma den självutnämnda köttfärssåsdrottningen (hög status) och jag har alltid vägrat att äta all köttfärssås som inte var henneseftersom att inget kunde mäta sig medden, men nu
Inte för att jag förstår henne, alltså förstå varför hon känner som hon känner eller hur hon och jag kan vara så lika på så många sätt och ändå så olika på andra
Finhacka vitlökenoch skiva salladslöken. Strössla över resten av salladslöken. Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk ochvatten (skölj ur förpackningenmed lite av vattnet och ha ner i grytan)
Häromsistens tog jag upp den infrysta röran och använde densom fyllning i en härlig pastagratäng. Under sensommaren, när jag skördade zucchini, passade jag på att göra en sats zucchinirörasom jag sedan frös in för att ha senare under året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.