Jättegott, saftigt och lättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. 3 dl rårismjöl3 dl bovetemjöl2 dl hirsflingor1 dl chiamjöl1 dl pumpafrön1 dl gojibär½ dl skalade hampafrön½ dl ljusa linfrön2 msk nyponmjöl1½ msk malda psylliumfrön2 tsk bikarbonat1 tsk salt½ dl avocadoolja1 dl mörk råsirap - kan bytas mot mörk agavesirap eller vanlig mörk sirap3 dl sojayoghurt naturell3 dl vattenBlanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. -) Perfekt. -). 1-1½ tsk salt. Täck med plastfolie och låt stå varmt 8-10 timmar. Täck igen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, tar ca 2-3 timmar. Efter 10 minuter så sänker man värmen till 200 grader och låter brödet stå ytterligare 35-40 min. 1-1½ tsk salt. 35-40 min T
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
10-12 dl mjöl (jag brukar ta 2-3 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl men det är en smaksak). Pudra lite mjöl över degen och lägg över en bakduk och låt allt jäsa i 1 - 1 1/2 timmar. Grädda i 10-15 min (beroende på ugn och storlek på bröden. 10-12 dl mjöl (jag brukar ta 2-3 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl men det är en smaksak)
Grädda i ytterligare 20-25 minuter tills de fått fin färg undertill. Degen slängde jag ihop på kvällen och lät den stå och jäsa i kylen över natten och sedan slängde jag direkt in det i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.