Det här är en lite annorlunda äppelpaj som bakas i en form med löstagbart botten och den har ett mjukt botten, knaprigt smultäcke och en söt färskost glasyr på
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Och det vill man ganska ofta. Här kommer ett förslag på knaprigt goda, lite nyttigare kakor när man vill ha något lite sött att tugga på efter middagen
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat och med god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Tillsätt citronskal, kanel och den malda mandeln. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg dom i smeten
Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
En svensk juledelikatesse er ”mjuk pepparkaka”. Vispa ägg, sirap och socker till ett fluffigt skum. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten
Skall vara helt genomtorrt ochknaprigt när det är färdigt. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.