Ringla lite rapsolja på en djup ugnsplåt och lägg lammstekenpå plåten. Jag fick en stor, fin lammstek och först trodde jag inte den skulle gå in i ugnen, men det gjorde den
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Det är i mitt tycke något av det bästa man kan lägga på grillen. Till råga på allt detta, minns jag att sidfläsket hade ett kilopris som var så lågt att det nästan var fånigt
Lägg steken med vitlöken och rosmarinen på ett ugnsgaller med en långpanna under. Sätt ugnen på 90°. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen på köttet och stek till en innertemperatur på 58°. 1 Scan lammstek, ca 1 kg
Så är nu fallet med denna fantastiska, långlagade ragu på oxlägg, som vi njöt av tidigt i somras. Jag publicerade en hel del riktigt bra recept under min tid på alltommat
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.