Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspirationifrånIndien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombineraolika smaker
Gnidin köttet med peppar. Ansa salladslöken och skiva den fint. Skala och hacka vitlöksklyftornafint. Skölj örterna och bindihop dem med snöre till en bukett
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Bryn köttet och lägg över i en gryta och spar stekskyn. Sedan hackar du kålen och löken och bryner det lätt inte så det får färg och sedan blandar ner med köttet
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott tillmiddag. Efter litefunderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Jag använde en färsk kryddriklammkorv, Merguez, men det går lika bra med Kabanoss eller Chorizo. Igår hade vi gäster på middag och bjöd då på kreolsk gryta som innehåller bland annat fläskfilé och stark korv
fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog. Skär annat kött imindrebitar om det behövs (beroende på hur stora bitar man vill ha isin gryta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.