Lever 21

Lever 21

  • 33 Recept
Älgleverpastej

Älgleverpastej

Skär nu levern i mindre bitar och mal den tillsammans med bacon i köttkvarnen. Rör nu ner den malda levern och bacon samt scalottenlöken, anjovisfiléerna,
Leverpastej, ugnsbakad

Leverpastej, ugnsbakad

Jag är ingen som tycker om lever, men leverpastej tycker jag om. Och ibland kan jag bli oerhört sugen på leverpastej, smörgåsgurka på husmans
Leverpastej

Leverpastej

I går började vi förberedelserna inför julfirandet en smula, Håkan tog så att säga jobbet med sig hem och ställde sej att göra leverpastej på sin lediga dag
Hemlagad leverpastej med bacon & fikon

Hemlagad leverpastej med bacon & fikon

Skölj levern, torka den med hushållspapper och skär i mindre bitar. Blanda lever, hälften av baconet, lök, ansjovisfiléer och kryddor till en puré i en mixer
Maksalaatikko (Finsk leverlåda)

Maksalaatikko (Finsk leverlåda)

En av dessa godingar är leverlåda. Jag håller med om att det låter fruktansvärt men många av oss äter ju leverbiff och det här är absolut inget konstigare

Mammas leverkaka

Blanda kokt ris, lever, mjöl och sirap. 40 minuter 400 g malen lever. Koka riset till en gröt. Arbeta in salt och vitpeppar

Köttfärs- och leverkaka

Blanda i köttfärsen och leverfärsen samt om du önskar, kokt ris (händerna fungerar jättebra till detta)
Mera biffar :)

Mera biffar :)

Laxbiffar hade jag redan skrivit om så nu är det dags för Kycklingleverbiffar. Jag tog kycklinglever, 400 g och blandade med fläskfärs, 400g
Veckans utmaning: leverbiff med nötfärs

Veckans utmaning: leverbiff med nötfärs

Jag köpte lever för andra gången i mitt liv igår, och nu är leverlådan i ugnen. ) Jag gillar heller inte leverlukten, det luktar betydligt mera när man steker den än när man har en leverlåda i ugnen
Kycklingleverbiffar med nötfärs.

Kycklingleverbiffar med nötfärs.

Mixa kycklinglevern tillsammans med äggen i en mixer. Blanda ihop levermixen med nötfärsen, löken och kryddorna till en ganska lös smet
Timjankryddad levergryta

Timjankryddad levergryta

Oftast blir det väl att man steker levern i skivor, och visst är det gott. Putsa, skölj och torka av levern
Grovmalen leverpastej

Grovmalen leverpastej

Mal lever, fläsk, späck, ansjovis, lök och potatis grovt, eller finmal om Ni hellre vill det. 500 g grislever
Leverpastej

Leverpastej

Skär levern i bitar. Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn
Rysk levergryta

Rysk levergryta

Skölj levern och få bort alla hinnor. Om du vill att levern ska bli mjukare och mildare kan du bara lägga levern i grädden över natten
Leverpastej

Leverpastej

Ta bort hinnor och grövre blodkärl på levern, skär i mindre bitar. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i levern
Leverlåda med russin

Leverlåda med russin

300 g nöt eller grislever (mald ). Koka riset i det saltade vattnet i ca 20 min. Blanda de övriga ingredienserna i riset och blanda väl
Leverpastej

Leverpastej

Jag har ju gjort egen ättiksgurka och till det ska man ju såklart ha leverpastej. Har länge funderat på att göra egen leverpastej och nu har det äntligen blivit av
Kalvlever i gräddsås med skinka och champinjoner

Kalvlever i gräddsås med skinka och champinjoner

Riktigt fin kalvlever är något som helt klart bör testas. Börja med att salta och peppra levern.  Ta upp levern och håll den varm, tillsätt grädde, socker och kalvfond efter smak, i pannan
Ljuvlig leverpanna

Ljuvlig leverpanna

Krydda levern runt om med vitpeppar, men inget salt. Skiva levern i ca 2 centimeter tjocka skivor, stora skivor delas på hälften. Fräs några leverbitar i taget under 1 minut per sida och lägg åt sidan. Lägg i lever och purjolök och låt småputtra ca 15 minuter till. 500-600 g ungnötslever
Leverpastej med smak av glögg

Leverpastej med smak av glögg

Skär levern i mindre bitar. Lägg lever, lök och ansjovisfiléer i en matberedare och finfördela. 500 g ungnötslever
Bredbar leverpastej

Bredbar leverpastej

Varför äta leverpastej från butiken som är full av stärkelse, socker och tillsatser - när man ganska enkelt kan göra egen pastej som är full av protein, fett och mineraler
Ugnsbakad Leverpastej

Ugnsbakad Leverpastej

Skär lever, fläskkött, späck och lök i bitar och mal sedan ner detta till en fin färs. Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov