Skär nu levern i mindre bitar och mal den tillsammans med bacon i köttkvarnen. Rör nu ner den malda levern och bacon samt scalottenlöken, anjovisfiléerna,
I går började vi förberedelserna inför julfirandet en smula, Håkan tog så att säga jobbet med sig hem och ställde sej att göra leverpastej på sin lediga dag
Skölj levern, torka den med hushållspapper och skär i mindre bitar. Blanda lever, hälften av baconet, lök, ansjovisfiléer och kryddor till en puré i en mixer
En av dessa godingar är leverlåda. Jag håller med om att det låter fruktansvärt men många av oss äter ju leverbiff och det här är absolut inget konstigare
Jag köpte lever för andra gången i mitt liv igår, och nu är leverlådan i ugnen. ) Jag gillar heller inte leverlukten, det luktar betydligt mera när man steker den än när man har en leverlåda i ugnen
Jag har ju gjort egen ättiksgurka och till det ska man ju såklart ha leverpastej. Har länge funderat på att göra egen leverpastej och nu har det äntligen blivit av
Riktigt fin kalvlever är något som helt klart bör testas. Börja med att salta och peppra levern. Ta upp levern och håll den varm, tillsätt grädde, socker och kalvfond efter smak, i pannan
Krydda levern runt om med vitpeppar, men inget salt. Skiva levern i ca 2 centimeter tjocka skivor, stora skivor delas på hälften. Fräs några leverbitar i taget under 1 minut per sida och lägg åt sidan. Lägg i lever och purjolök och låt småputtra ca 15 minuter till. 500-600 g ungnötslever
Varför äta leverpastej från butiken som är full av stärkelse, socker och tillsatser - när man ganska enkelt kan göra egen pastej som är full av protein, fett och mineraler
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Rensa levern från eventuella hinnor. Rör i den malda levern. Baka leverpastejerna i vattenbad. Kör lever och späck genom köttkvarnen 2 gånger. Efter drygt 50 minuter är pastejerna klara 500 gram svinlever (eller kalvlever)
Skär lever, fläskkött, späck och lök i bitar och mal sedan ner detta till en fin färs. Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov