Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på. Det går att använda bacon istället för kassler eller falukorv/chorizo korv
över pajen med bakplåtspapper så den inte blir bränd. Välkommen måndag och läsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Här kommer ett recept på matpaj med rökt skinka som grund. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, degen ska täcka botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i cirka 15 min
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Passar perfekt nu till hösten med sin lite mustiga smak. Bryn köttfärsen i olja (jag använde en smaksatt rapsolja med chili och vitlök) och tillsätt morötter, vitkål och vitlök
Servera med kokt broccoli och lite sallad som tillbehör. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Ett bra sätt att använda resterna av julskinkan är att göra en god paj
Curry passar väldigt bra smaksättning till kycklingröran som den här vackra tårtan fylls med. Halvera kärna ur tomaterna lägg i dom i matberedaren tillsammans med kycklingen
För bara några år sedan, bad man ju nästan om ursäkt dagen efter man ätit en rätt med vitlök i. Blanda samman alla ingredienserna till pajskalet, och tryck ut i en pajform med löstagbar kant
Smörgåstårtan är väldigt saftig och garneringen med rostbiff i täten gör hela tårtan. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche och smaka av med salt och peppar igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.