Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
Klä en pajform med smördegen. Servera pajen ljummen till en grönsallad och njut. Fyll pajskalet och grädda sedan 30-40 minuter tills pajen stelnat. 1 rulle smördeg eller egen pajdeg
Denna jätte goda pajen hittade jag i en av bloggarna jag brukar kika in hos. )Kyckling paj. Bland ihop ingredienserna till degen, tryck sedan ut i en pajform och förgrädda tills det börjar bli lite färg på kanterna
Kavla ut och täck en pajform med degen men spara lite av degen till toppen. Pajdeg. Blanda samman pajdegen i en matberedare och låt den vila i kylen ca 30 min. Grädda pajen i 35-40 min i 200 grader
Bred ut köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och blanda ner den rivna osten. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 23 cm i diameter. Ställ in formen i kylen ca 15 minuter, förgrädda sedan pajskalet 10-12 minuter. Slå äggstanningen över pajen och grädda i 200°C ca 20 minuter
När pajen har förgräddats färdigt sätter du i kasslern du hackat och broccolin. Skär kasslern i bitar. Här kommer ett fantastiskt gott recept på en jättegod matpaj
Strimla kasslern och lägg ovanpå. Lägg den i pajskalet. Tärna tomatköttet och lägg i pajformen. Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter, och ställ kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter. 200 g kassler
Skär kassler, fetaost och tomater i tärningar och lägg i pajformen, dofta över med lite potatismjöl. Tillsätt lite mer mjöl om degen är klistrig När degen känns smidig, tryck ut den i en paj form
Pajdeg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat. 250 g fint strimlad kassler. Pajdeg 125 g smör 2 dl vetemjöl fullkorn 1 dl siktat dinkelmjöl 2 krm salt Fyllning 200 g lättkokta broccolibuketter 100 g tärnad fetaost 250 g fint strimlad kassler 1 dl riven lagrad ost 3 lättvispade ägg 3 dl mjölk Salt Vitpeppar
Strimla kasslern och lägg ovanpå. Lägg den i pajskalet. Tärna tomatköttet och lägg i pajformen. Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter, och ställ kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter
Pajdeg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat. 250 g fint strimlad kassler
Denna mjölmix använde jag till pajdegenPajdeg. Dagens middag blev en ost och kasslerpaj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskalet med ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajen med en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT. 450 gr kassler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.