Denna jätte goda pajen hittade jag i en av bloggarna jag brukar kika in hos. )Kyckling paj. Bland ihop ingredienserna till degen, tryck sedan ut i en pajform och förgrädda tills det börjar bli lite färg på kanterna
Klä en pajform med smördegen. Servera pajen ljummen till en grönsallad och njut. Fyll pajskalet och grädda sedan 30-40 minuter tills pajen stelnat. 1 rulle smördeg eller egen pajdeg
-) Men det är först om många timmar, strax ska jag pulsa iväg i snön till jobbet. Välkommen måndag och läsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Pajdeg. Slå fyllning 1 i pajformen när den är för gräddad. Bred över fyllning 2 och gratinera ca 10-15 minuter 250 grader (ska ha fin färg). 1-2 tsk Sambal olek. 1 ½ - 2 dl riven ost. 5 -10 skivade Jalapenos
Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Blanda ihop allt till pajdegen och platta ut den i en pajform. Eftersom det ska vara en het kycklingpaj så bör det i alla fall vara en stark curry, men även vanlig curry går bra
Lyft köttet ur marinaden, vecka strimlorna och trä dem på blötlagda bambu- eller tunna träspett. 200 grader) Grilla spetten i 8-10 min. Pensla med marinaden under de första 4-5 minuterna. 2 tsk farin- eller råsocker eller honung. 5-6 msk jordnötssmör med bitar
Häll fyllningen över den färdiga pajen i långpannan strax före den skall ätas. Pajdeg. Rör ihop ingredienserna till pajskalet och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Pajdegen kan med fördel göras 1-2 dagar innan den skall ätas. Om ni skall göra en vanlig storlek på pajen, dela ovanstående ingredienser med 3
Strö över riven ost och gratinera i 15-20 minuter eller tills rätten blivit gyllenbrun. Du behöver. 300 g stekt kycklingkött i strimlor300g strimlad kassler2 väl mogna tomater i tärningar2 tsk torkad oreganosalt och peppar2 dl creme fraiche1 dl matyoghurt1 1/2 dl riven ostSå här gör Du
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.