Detta är en ostkaka på lchf vis som serveras med vispad grädde och sylt eller färska hallon. Skölj av keson med vatten annars blir ostkakan allt för salt
I helgen har jag varit aningen okontaktbar tyvärr, jag har spenderat ett par dagar hemma hos mina föräldrar för att dels fira fars dag och dels planera min pappas födelsedagsfest, som inträffar nästa helg (han fyller nämligen nu på torsdag)
Hon brukar servera den med en stor skål aioli bredvid – vilket höjer smaken ytterligare. Gör gärna en aioli (majjo som är smaksatt med vitlök) och servera till soppan
Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Detta är min lchf variant på juliga saffransbiscotti. man skall kanske tillägga att jag verkligen älskar vanliga saffrans biscotti
ca 10 g smör eller bregott 2 st ägg 1,75 msk sötströ 0,75 dl mandelmjöl eller 0,75 dl mald sötmandel 1,5 dl mjölk eller 1,5 dl vispgrädde 250 g keso 1 droppe bittermandelarom eller 1 st mald bittermandel
När jag äter tänker jag inte så mycket på om det är LCHF, eller Viktväktarmat, men jag brukar försöka tänka på att äta lite mer av proteinet och lite mindre av kolhydraterna
Det blir gott med bär och vispad grädde till. Receptet hämtat från boken LCHF husmanskost av Anna HallénLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Servera gärna med lite vispad grädde och några jordgubbar. Smörj en springform på 24 cm i diameter med smör och häll i smeten. Grädda ostkakan i cirka 40 minuter eller tills kakan har stelnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.