Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Blanda rapsoljan med kryddorna och pressad vitlök. (Här kan du experimentera med vilka kryddor som du än tycker bäst om) Pensla båda sidor av vardera skiva kött med kryddblandningen och lägg i den ugnsfasta formen, ex lergryta eller järngryta, viktigt att den har ett lock på
Ta ut fläskkarrén och lägg över i en ugnsform. upp steken med bomullssnöre. Tillbehör. Ta ut fläskkarrén och ta upp den ur formen och lägg samt slå in i ett ark folie på en skärbräda
skiva salladslöken och blanda med creme fraishe, dijonsenap, örtsalt och syltlök. Till grillade potatishalvor förkokar jag potatis med skalet kvar låter den svalna ,delar och penslar med smör grillar och saltar
Lägg karrén i formen med grönsakerna. Hösten smyger sig på och man börjar längta efter lite mer robust mat, som mustiga grytor och stekar, och dessutom kommer säsongens alla goda grönsaker och frukter väl till sin rätt som perfekta tillbehör till höstens robusta middagar
Servera gärna med crème fraiche och fräscha kalla tillbehör. Dela löken på mitten utan att skala den och lägg samtliga ingredienser i kastrullen tillsammans med köttet
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.