För mig är det själklart med revbensspjällavlamm till jul eftersom jag och min familj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
Det funkade jättebra och gav en lite mildare viltsmak år köttbullarna. 1 kg revben av vildsvin (eller tamsvin). Ta ut revbenen och pensla bensidan med glazen när ca 10 minuter åretstår av ugnstiden
På toppen av revbenen (ungefär hälften), ta bort köttet med en vass spetsig kniv. Fräs lök i smör, tillsätt köttfärs och malet revben lamm tas bort platsen
Hacka koriandern och blanda med övrigt, kör med mixerstav till fin sås. 800 gram lammkotletter. eller 4 kotletter av Ibericogris. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
De här revbensspjällen var så smakrika o goda och såå möra att de nästan föll isär av sig själv. På söndagkväll kokade jag ihop en marinad som jag la ner revbensspjäll i
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Dra av från plattan och låt kallna under lock. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
Ta sedan upp köttet och låt det rinna av. Vi hade köttbullar, prinskorv, julskinka, jansons, rödbetssallad, kallrökt lax, varmrökt lax och sen de här hejdundrans goda tjocka revbensspjällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.