2 kilo
tjocka revbensspjäll - antingen köper du färdigrimmade eller så gör du det själv:
1 sats
chiliglaze (receptet syns nedan)
Rimma revbenen i 3 dygn i
5 liter
vatten
5½ dl
salt
1 dl
socker
Koka upp vattnet med salt och socker och låt det sedan svalna.
Lägg köttet med fettet uppåt i en skål, häll över rimningslagen så det täcker köttet helt, täck över skålen och ställ det i kylen. Låt det stå och rimmas i 3 dygn
För att koka revbenen
1 gul
lök, skalad och klyftad
1 morot
i mindre bitar
2 lagerblad
2 msk timjan
10 vitpepparkorn
Häll av revbenen och lägg över dom i en stor kastrull, lägg i resten av ingredienserna.
Häll på vatten så att det går en bra bit över revbenen och låt det koka under lock tills köttet släpper från benen - ca 1½-2 timmar Kolla under tiden det kokar om du behöver fylla på med mer vatten.
Lyft upp revbenen och låt dom rinna av, dela dom i mindre bitar och lägg i ugnsfast form.
Pensla revbenen med glazen (se receptet nedan) och tillaga i ugn på 200 grader i 15 min
Glaze
2 schalottenlökar,
finhackade
1 vitlöksklyfta,
finhackad
1 tsk
sambal oelek
½ dl
sweet chili sås
½ dl
japansk soya
½ dl
honung
1 dl
färskspressad apelsinjuice
½ dl
hackad bladpersilja
olja till fräsningen
Fräs löken mjuk i en stekpanna tillsätt övriga ingredienser, koka samman till en sirapsliknande karaktär.
Jag gjorde en marinad till revben som vi grillade i ugnen. Blev kanongott, så denna marinaden kommer vi nog att använda ofta till många av sommarens grillningar också
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
VÄRLDENS godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Inlägget Världens godaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Får nog säga att det var den godaste grytan jag har gjort, sambon var lyrisk ☺. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet)
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet. Den är med apelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
Silviakaka är gott och jag har nu hittat ett recept som passar mig perfekt. Du gör den i en långpanna och den blir ganska hög så man kan skära mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.