Goda revben.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rimmade revben med chiliglaze
  • 2 kilo tjocka revbensspjäll - antingen köper du färdigrimmade eller så gör du det själv:
  • 1 sats chiliglaze (receptet syns nedan)
  •  
  • Rimma revbenen i 3 dygn i
  • 5 liter vatten
  • 5½ dl salt
  • 1 dl socker
  • Koka upp vattnet med salt och socker och låt det sedan svalna.
  • Lägg köttet med fettet uppåt i en skål, häll över rimningslagen så det täcker köttet helt, täck över skålen och ställ det i kylen. Låt det stå och rimmas i 3 dygn
  •  
  • För att koka revbenen
  • 1 gul lök, skalad och klyftad
  • 1 morot i mindre bitar
  • 2 lagerblad 2 msk timjan
  • 10 vitpepparkorn Häll av revbenen och lägg över dom i en stor kastrull, lägg i resten av ingredienserna.
  • Häll på vatten så att det går en bra bit över revbenen och låt det koka under lock tills köttet släpper från benen - ca 1½-2 timmar Kolla under tiden det kokar om du behöver fylla på med mer vatten.
  • Lyft upp revbenen och låt dom rinna av, dela dom i mindre bitar och lägg i ugnsfast form.
  • Pensla revbenen med glazen (se receptet nedan) och tillaga i ugn på 200 grader i 15 min
  • Glaze
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ dl sweet chili sås
  • ½ dl japansk soya
  • ½ dl honung
  • 1 dl färskspressad apelsinjuice
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • olja till fräsningen
  • Fräs löken mjuk i en stekpanna tillsätt övriga ingredienser, koka samman till en sirapsliknande karaktär.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.