Vill du ha dem ännu saftigare, så att köttet nästan faller isär kan du förkoka revbensspjällen i buljong för att sedan pensla dem med glaze och grilla eller steka i ugn
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Och det räcker med glaze, jag lovar för buljongen ger också smak. Så testar ni detta recept så bli inte förskräckta när ni tar upp revbenen ur buljongen, för då är de igen vacker syn
I helgen åt vi vårt första julbord här hemma och det var så otroligt gott. Vi hade köttbullar, prinskorv, julskinka, jansons, rödbetssallad, kallrökt lax, varmrökt lax och sen de här hejdundrans goda tjocka revbensspjällen
Den är ju både söt och har viss tyngd så någonstans tror jag att det kan bli ganska bra, när man ändå håller på med julmust så tänker jag mig att det även borde fungera på samma sätt som en porter eller stout till en stek när man man förkokar spjällen så det får även bli basen till den buljongen
Har Du tjockare spjäll eller föredrar revbensspjäll från gris, så öka på tiden till det dubbla. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan
Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.