Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - stickyribs. Stickyribs, 2 portioner (Inspirationen till receptet kommer från Jonas Cramby)
Stickyribs – nam. Först måste ribsen kokas/stekas möra och saftiga, långsamt och länge. Grilla ribsen knapriga samtidigt som du penslar köttet med glazen
Jag säger bara sticky. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg1 ½ dl sweet chilisås½ dl kinesisk soya1 vitlöksklyfta, riven/pressad1 msk riven färsk ingefära1 tsk fransk senapKoka revbenen i buljong i ca 1 timme. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg
Lägg ribsen på en ugnsplåt och pensla med glazen. 1½ kg spareribs. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, klyftad lök, skalad vitlök och svartpepparkorn
Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.