4 ca 2 1/2 kg rimmatfläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmad fläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos. Serveras till rotmos, potatismos eller vinkokt vitkål (surkål på Sandbergs vis och recept kommer senare)
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmad fläsklägg med potatis i krämig senapssåsKlassiska smaker med fläsk och senap. stick en gaffel i köttet och när den släpper lätt är det färdigkokt
Fläsklägg är ett väldigt bra exempel på god, näringsrik Svensk Husmanskost. Det är det Tyska namnet på rimmad fläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.