Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Gör en liten grop i mjöl-smör blandningen och smula jästen så den ligger i gropen
Och vet ni vad. Och som vanligt har jag inget exakt mått på mjölet. Som vanligt föreslår jag att du känner dig fram och börjar med en mindre mängd mjöl för att få en fin balans i degen
Förra veckan köpte jag och F årets första semla men som vanligt blev vi inte helt nöjda så det var bara att göra egna för då VET jag att de är perfekta
Vi provade det i fredags tillsammans med dessert och alla var helt eniga, det smakade verkligen gott ihop med sötsak, t o m min (skeptiske) make instämde
glutenfriasemlor,. Nu är det semmeltider och det bakas olika varianter av semlor hejvilt. semlor,. Det har renande egenskaper för kroppen och kan användas om man är dålig i magen till exemel
Vegetarisk skagenröra på toast med svart tångrom och. Snittar med rökt lax, syltat äpple, dijon och. Snittar med ägg, rökt lax, senapsdressing och krasse
Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung. Glutenfria och veganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
Semla med lakrits och citron. Bullar och vetebröd den. Inte under fettisdagen då tiden inte räckte till och det knorrades en del i leden över den utelämnade semmelfrossan i hemmet
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg. Pensla de färdigjästa bullarna med lite ägg och grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca
Ordet semla kommer från det latinska ordet "simila" som betyder "det finaste mjölet". Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.