)Löksås. )1 skinkstek (runt 1 kg)oljavalfria kryddor (jag tog rosmarin, timjan, salt, peppar)soja (eller om man vill marinera den med grillolja funkar lika bra)Marinera allt och låt stå och dra, (allt från 3 timmar till 12)Bryn sedan steken på hög värme i stekpanna, lägg över i en smord form. 1 skinkstek
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. För egen del trivs jag med hösten och har ingen ångest för att sommaren har gjort sitt även om det har blåst ganska ljumma vindar den gångna helgen
Lägg även ner skinksteken och slå på fond, vatten och krydda med svartpeppar och torkade örter. Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Själv är jag hemma med sjuk son idag så jag ska se till att pyssla om honom ordentligt. Förra veckan fick jag tag i en billig skinkstek som fick bli söndagsmiddag igår
Igår var det extrapris på skinkstek, från de svenska gårdarna. Vanligtvis är det fläskkarré som får följa med hem från matbutiken, mycket kött för en billig peng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.