Stek små hela kantareller och strö över den färdiga soppan. ca 6 dl rensade kantareller (+ en näve små att steka vid sidan om). Ställ åter på värmen, rör ner resten av buljongen och hälften av grädden, småkoka på låg värme i ca 15 minuter. ca 6 dl rensade kantareller
Pumpamoset är helt suveränt gott, ett bra alternativ för dig som håller på med GI eller LCHF. Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör. Servera din kantarellsoppa med lite crème fraiche, nystekta små kantareller och färsk timjan
Igår var det ju ONSDAGSPASTA och den bjöd på fläskfilé med kantareller. Fast det kan bero på att det var myror i brallan på lill-killen som inte vill somna kvällen innan
Ikväll blev det i alla fall en macka med stekta kantarellerpå tunnbröd, ljuvligt gott. Nu är den bästa tiden att äta svamp och jag tänker ta vara på den så gott jag kan
Vid användning av torkade kantareller. 1 liter färska kantareller eller 1 dl torkade (trattkantareller är också goda att använda) 4 st tärnade små mandelpotatisar några späda skurna salladslökarolivolja2,5 dl mjölkfri grädde1 liter svamp/grönsaksbuljong ( eller 2,5 dl havregrädde extra + 7,5 dl vatten) salt & svartpepparpersilja Stek svampen i olivolja tillsammans med salladslöken i minst 10 minuter. Låt de torkade kantarellerna ligga i blöt i 2 dl vatten minst 30 minuter - häll av spadet och använd det senare i soppan. 1 liter färska kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.