Grekiskabiffar med pastasallad och fetaost (Linas matkasse) recept nedan. Grekiskabiffar. I helgen ska Mattias kanske vara i stugan med barnen då jag jobbar natthelg, och förmodligen äter de väl grillad korv nån av dagarna om jag känner dem rätt men annars vet jag inte
Det vart Grekiskabiffar med en god nerkokt tomatsås och stekta grönsaker. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke och forma sedan biffar av smeten som du sedan steker i stek eller grillpanna
Idag bjuder jag på härligt saftiga biffar med grekiska smaker. Jo, fetaostbiffar som badar i en härlig tomat- och paprikasås och serveras tillsammans med ugnsrostade grönsaker
Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiskabiffar med tzatziki och klyftpotatis. Forma till biffaroch stek i olja, några minuter på varje sida ni får se när det är klart
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar. Stek biffarna på medelvärme. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.