Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. 250 g digestivekex (ev glutenfria)100 g smält smör1 msk malen kanel3 ägg½ dl strösocker200 g rumsvarm philadelphiaost2 dl crème fraiche2 tsk vaniljsocker1 dl hjortronsylt3/4 dl hjortronsylt1
Blanda ihop rivna äpplen tillsammans med smält smör och resten av ingredienserna till kladdkakan till en jämn smet i en bunke, bara precis tills det går ihop
Finns ju så mycket gott man kan göra med dessa långa pinnar med gigantiska blad likt stora kronor. Sen jag för något år sen förstod att man inte skulle klippa av rabarberna utan dra dem långt ner så att man får upp dem med dess fäste [och sen får skära bort den nedersta biten så klart] så har de förökat sig massor
På toppen har jag strött ut havresmulor smaksatta med kardemumma. Barnen behöver fika att packa med sig till både skolutflykt och idrottsaktiviteter så jag passar på att baka en riktigt smaskig äppelkaka som ska packas ner i deras väskor
Havresmulor. Att baka bars är tydliggen min grej för tillfället. Tycker att det är så smidigt att baka i en långpanna och så blir det lite mindre mängd än i en vanlig kakform vilket är bra för mig som så fort vill baka något nytt
Jag valde att göra pannacottan för sig och servera med ett havresmul i stället, men vill du göra den i pajvariant tycker jag att du ska kolla in hos Maria
Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.