Gnid in dem med salt och peppar. Pensla spjällen med blandningen. Blanda kanel, ingefära och sås. Stek ytterligare ca 10 min med grilleffekt. 1½ kg Scan Piggham tjocka revbensspjäll. 1 krm mald kanel
Till skyn vispas pannan ur med vatten och låt buljongtärningen smälta ned. Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och låt stå och dra till serveringen
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. I helgen när vi hade vänner på besök, bjöds det på marinerad fläskfilé och till köttet hade vi en potatisgratäng
När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Pensla det heta grillgallret med olja och lägg på spjällen. Jag blir förstås väldigt glad om du köper min grillbok som ett litet tack för alla recept jag delar med mig av gratis härinne
Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade och ugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.