kött

kött

Mustig köttgryta

Mustig köttgryta

 Såhär på hösten så passar det extra bra med en mustigt god köttgryta. Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra
Pulled Beef i lergryta!

Pulled Beef i lergryta!

Köttet blir så mört att det bara faller isär och smakerna är underbara. Lite goda tillbehör till köttet och man har en riktig lyxmåltid
Bräserad fläsklägg med öl :)

Bräserad fläsklägg med öl :)

Lägg grönsaksblandningen i grytan, häll på öl och lägg i timjan, smaka av, salta och peppra, sänk värmen så att grytan bara småkokar, lägg på lock, så får den småkoka ca 2-3 timmar (köttet skall vara mjuk). När köttet är klar, tas grytan från plattan, låt den vila i ca 15-20 minuter. Ta upp köttet, slå in den i folié, så den får vila ytterligare 15 minuter
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
Kokt fläsklägg med stuvad vitkål

Kokt fläsklägg med stuvad vitkål

Fortfarande är vitkålen fin vi hittade att krispigt fint ekologiskt huvud på affären och i köttdisken låg en benfri fläsklägg och väntade på oss
FLÄSKFILÉ MED MASCARPONE OCH MANGO CHUTNEY

FLÄSKFILÉ MED MASCARPONE OCH MANGO CHUTNEY

Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
Köttgryta med vitlök och kanel

Köttgryta med vitlök och kanel

Bryn köttet i smöret i en gryta. Foto. Martina Ca 522 kcal/port med potatis Ca 408 kcal/port utan potatis 4 port 700 g högrev i större tärningar ca 2×2 cm 1 msk smör 1 lagerblad 2 vitlöksklyftor finhackade 3 msk tomatpuré 1 tsk kanel 1 tsk mald ingefära 5 dl vatten 2 msk oxfond 100 g rotselleri fint tärnade 1 stor morot skuren i stora bitar 2 gula lökar grovhackad 1 purjolök strimlad 200 g champinjoner i kvartar 4 port potatis (ca 150 g/port) Gör så här
Moussaka med kanel

Moussaka med kanel

Smörj en ungssäker form och varva aubergineskivor, köttfärs och sås. Låt köttfärsen puttra i ca 15 minuter
Köttgryta med ingefära och kanel

Köttgryta med ingefära och kanel

Himla skönt att jag gjorde en köttgryta redan igår som jag bara behövde värma på idag samtidigt som jag kokade ris
Köttgryta med kanel

Köttgryta med kanel

Dessutom var köttet riktigt mört och fint när det serverades. ) Så det som egentligen skulle bli het köttgryta blev istället en mild dito
Köttgryta med ingefära och kanel

Köttgryta med ingefära och kanel

Putsa köttet. Häll över köttbuljongen och smaksätt med ingefära, kanel, salt och peppar. 4 dl köttbuljong (byt eventuellt 1 dl buljong mot 1 dl rött vin)
Köttgryta med bönor och kanel

Köttgryta med bönor och kanel

Fördelen med att dela den stora köttbiten är ju att det går sjukt mycket snabbare att tina köttet nästa gång jag blir grytsugen
Revbenspjäll m smak av kanel, soja & rödvin

Revbenspjäll m smak av kanel, soja & rödvin

 Dessa revbenspjäll hade vi på julbordet. De fick en god smak av kanel, soja och rödvin. Sötade med 1 msk honung också men den kan man dra ner på eller ta bort om man inte klarar de söta
Mustig lammgryta med kanel och ingefära

Mustig lammgryta med kanel och ingefära

Undvik då salt och fond och strunta i att bryna köttet. Fräs bara alla kryddor och grönsaker direkt i en gryta, häll på tomater, vatten och katrinplommon och koka köttet mört direkt i såsen
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Bryn köttet i smör. Tillsätt det brynta köttet och samtliga kryddor. Rör i köttfond och tomatpuré. 2 msk köttfond
Kanelmarinerade revbensspjäll

Kanelmarinerade revbensspjäll

Slå sedan på marinaden och efterstek i 125°C i ca 75 minuter, eller tills köttet lossnar från benen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera revbenen över natten, eller i minst 6 timmar