Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
Detta var riktigt gott. Jag fann receptet på Viktväktarnas hemsida och ville testa det. Fotot på rätten såg så lockande och god ut att jag inte kunde låta bli
Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Man använder inkråmet från auberginen och blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
Smaka av med ev mer salt & peppar. Torka av aubergine & zucchini med papper eller en kökshandduk. Börja med att skiva aubergine & zucchini i knappt 1 cm tunna skivor
perfekt, sköter sig nästan själv. 4 pers. 1 stor aubergine. 500 g köttfärs (blanda med 2 msk oxfond , 1 tsk var av timjan ,oregano , rosmarin , salt o peppar )
Vilken underbar dag. En ledig dag med hela familjen som har varit helt perfekt. ) Vi började med en lång frukost, för att sen röja i huset och i vår lilla trädgård
Vi har tänkt göra fyllda auberginer länge, men inte riktigt kommit till skott. Men när vi hittade riktigt fina auberginer i affären så kunde vi inte låta bli och köpa dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.