Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Blanda allt utom vaniljsockret i en gryta och koka under omrörning i 7-8 minuter
Värm mjölken till ca 60 grader. Lägg i smör, sirap och vetekross. Låt svalna till fingervärme. Lägg ner allt mjöl i beredningskärlet och blanda ner saltet
Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat. Det är mycket mer noga med proportioner och ingredienser, improvisationsmånen är så mycket mindre
Populära inlägg. Frukostbullar med havregryn. Jag har bakat. Jättegoda Frukostbullar. Ett gott råd. Se till att alltid ha Torrjäst hemma, då har du alltid jäst till hands när du
Igår bakade jag matbröd som jag ska ta med till svärföräldrana i midsommar. Eftersom svärmor är förtjust i aprikoser blev det bl a ett bröd med dessa i
Bakade nyligen mitt första surdegsbröd, vilket blev supergott verkligen. Jag gör tyvärr inte egen surdeg, det är ju så mycket enklare att köpa färdig i matbutiken
Underbart gott med färskt matbröd på morgonen som dessutom kräver minimal insats. Du sätter degen kvällen före, jäser i kylen över natten och bakar dem klara på morgonen
4 portioner1 kilo tomater1 hacka gul lök (120 g)3 finhackade vitlöksklyftor2 msk olivolja1/2 liter vatten (kanske lite mer mot slutet)1 tärning höns- eller grönsaksbuljongca 2 msk tomatpuréca 1 rågad tsk salt + ca 1/2 tsk sockerlite svartpeppar2 dl crème fraichefärsk basilikaflingsaltDela tomaterna i halvor
Varje fredag har vi fredagsfika på jobbet. Vi är ca 40 personer som delar fikarum och en gång per år har man ansvar att se till att det finns något gott att äta på fredagen
Här kommer ett recept på ett gott, saftigt och nyttigt matbröd. 2 limporca 750 g vetemjöl special1 pkt jäst75 g hackade valnötter2 msk olivolja2 msk honung5 dl kall mjölk2 tsk salt1 tsk matättikaPensling1 uppvispat äggflingsaltUgnsvärme - 225 grader, samt 190 graderKoka valnötterna på svag värme i olivoljan ett par minuter