1. Klä en avlång bakform med folie eller plastfilm. 2. Smält kokosfett och blockchoklad i en skål i mikron eller i en skål täckt med plasfilm som sätts över en kastrull med hett vatten
Jag sitter och funderar på lax. När jag var liten, var lax en lyxfisk. Vi kanske åt den någon gång då och då, men om den skära fisken stod på bordet var det fin fest eller julafton
Kall inkokt lax 8 port1,5 kg laxLag. 2 1/2litervatten1 dl vitvinsvinäger2 msk salt5 hela kryddpepparkorn2 hela vitpepparkorn1 lagerblad1 morot, skalad i skivor1 gul lök, skalad i skivor Skär fisken i portionsbitar
Alltid lika läcker och uppskattad - en löjromstoast kan aldrig bli fel. Använd ett gott bröd som lämpar sig att steka/rosta Gräddfil eller creme fraiche Hackad rödlök En REJÄL klick löjrom Citron Dillvippa Vintips Lyxig mat kräver lyxig dryck
Rosta brödet och ta ut rondellen eller smörstek brödrondellerna. Om löjrommen inte är så fast och fin som den bör vara kan den läggas att rinna av en stund i en sil
En lyxig förrätt som passar så här nu i sommartiderna, perfekt att göra nu när det stundar midsommar nästa fredag gör den och ha den som en förrätt eller på midsommarbuffen som jag kommer att ha