Idag blev det med en räksås till som är så otroligt god att man skulle kunna sitta och sleva i sig den med sked Den fick ett gott betyg här hemma, så den kommer absolut göra massa gånger framöver
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxenmed olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök ochlaxens goda smak kommer verkligen fram. Tänk på att inte ha en för stor form, grädden skall täcka laxen till minst hälften
Lägg i lax/räkröranoch ställ kallt. Garnerar dem med sikrom, dill och sätter i ett tunnbrödssegel. Detta är bra förrätt, som man kan göra i god tid och bara garnera dem när de skall serveras
Lägg om plastfilmen och ställ en till patéform ovanpå som press, gärna med någon liten tung i. En skiva passar perfekt som en förätt, eller gör som vi kombinera med lite charkuterier så blir det till en sen kvällsbuffé medan solen går ner
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund. Lax är aldrig fel. Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag
-) Grilladoch kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Helt galet hur grillad fisk kan få så fin färg och smaka så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.