Äppelpaj de luxe
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-12 bitar
  • deg
  • 120 g rumstempererat smör
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 20 g äggula (1 st)
  • 3 mm tjock rundel och fordra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Fodra formen ända upp på kanterna och skär bort överflödig deg. Låt vila i kylen. Mazarinfyllning
  • 190 g mandelmassa
  • 2 g kardemumma (1 tsk)
  • 80 g rumstempererat smör
  • 50 g ägg (1 st)
  • 50 g äggula (3 st)
  • 4 äpplen
  • 8 g malen kanel (1 msk)
  • 50 g flisad sötmandel (3/4 dl)
  • 50 g flytande honung (2 msk)
  • 40 g råströsocker (1/2 dl)
  • 50 g strösocker (1/2 dl)
  • 90 g vetemjöl (1 1/2 dl)
  • 20 g havregryn (1/2 dl)
  • 2 g bakpulver (1/2 tsk)
  • 60 g rumstempererat smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.