Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella
Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
Häll i svamp- och spenatblandningen och rör om. Svamp- och spenatfyllda cannellonis 4 port. 8-10 färska eller torkade lasagneplattor. Om du använder torkade lasagneplattor, sätt på en stor kastrull med vatten och koka några plattor i taget i 4-5 minuter. Häll över tomatsåsen och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. 8-10 färska eller
Betänk att detta var tidigt 50-tal, i en avlägsen kongolesisk by mitt ute i djungeln, dit knappast någon tidigare tagit sig. Skölj och torka av auberginehalvorna, lägg dem i en oljad ugnsform, pensla med lite olja inuti halvorna, och förbaka i ugnen ca 12 - 15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och kryddblandning och låt puttra ihop 15 - 20 minuter. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 - 15 minuter tills oströran blir bubblande och gyllenbrun
Veckansvego den här veckan blir zucchinirullar med fetaostfyllning och tomat- och gurksallad. Vi är ju vegetarianer och fler och fler visar intresse för den vegetariska maten (tack och lov) så jag tänkte börja köra med "Veckansvego" här på bloggen
Jag vågar verkligen inte lova att producera ett nytt vegetariskt recept varje vecka. Pasta med hemlagad tomatsås är inte för inte en av familjens favoriträtter, och den kommer alltid vara vanligt förekommande
Eftersom jag i likhet med svärson Robert är ytterst svag för soltorkade tomater - i synnerhet körsbärstomater - så petar jag ned det överallt där det går
Förra veckan blev det visst inget vego-tips. 2-3 ägg. 2-3 ägg. Behovet av att bara få slappa var större än behovet av att få in ett nytt inlägg på bloggen
Dessa blev ett gott tillbehör, och en rasande effektiv muta åt de sopp-skeptiska barnen. Utrensnings-soppa 0,5 kilo butternut squash 150 gram squash 1 röd paprika 200 gram fänkål olivolja 1 purjolök 3 vitlöksklyftor smör 10 dl grönsaksbuljong 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar Skala och tärna butternut sguash
Förra veckan blev det inget nyskapande, det blev en tomatsås och spagetti-middag. Ge alltsamman ett uppkok, och låt den sedan småkoka i fem-tio minuter
Ja så var det dags för veckans 4 vego middagstips och idag blir det rotfrukter med en vanlig kikärtshummus och en hummus gjord på avokado och pistagenötter mums. Ca 1 - 1 1/2 dl olivolja. 2-3 vitlöksklyftor. 1 - 1 1/2 dl olivolja. #recept #sås #hummus #röror #veganskaröror #rotfrukter #vegan #veganrecept #vego #mytaste #hälsa #hälsosamt #hälsosamvegankost #hälsosamvegan #hälsosamvegandiet #plantbased #plantbaserat #plantbaseradkost #nyttigt #nyttigvegankost #nyttigvego #nyttigmat #nyttigveganmat #kycklingmarinad #veganfitness #plantbasedfitness #fitness #fitfam #veganfitfam #poweredbyplants 4 v. Ca 1 - 1 1/2 dl olivolja. 2-3 vitlöksklyftor Juicen av 1 lime 1 - 1 1/2 dl olivolja
Det här är en supergod, lite kryddigare variant av (vegetarisk) köttfärssås. Var inte rädd för att ta i lite med kryddningen eftersom både pastan och fetaosten gör att smaken "försvinner" lite, eller i alla fall mildrar den
Allt från marinader till kycklinggrytan och till vego grytan, till soppor och till ris, you name it och jag har säkert slängt i minst en matsked utav recaito där i
Havre- och mandellimpa med gojibär. Limpan var ännu godare dagen efter till kaffet med creamcheese och blåbärssylt som vi har lite av en hang-up på här i familjen just nu
En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Veckans middag. Mat & Middagar. Piroger. September 22, 2016 16. 44. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.