. Kebab härstammar från Anatolien i Turket och eftersom Irak är influerat av bl a turkiska köket är det inte konstigt att man hittar kebab på de flesta menyer i Irak
Danskt smörrebröd är en matig macka där brödet ska vara så överöst av pålägg att det inte syns. Det här smarriga smörrebrödet passar både att servera som förrätt eller ensamrätt till lunch eller middag
Låter så gott och spännande och då vi har fått lite viltkött ifrån svärfar som vi inte har någon aning om vad vi ska göra med då vi aldrig äter vilt så letade jag upp Per Mobergs recept
Det här var första gången som jag gjort älgfärsbiffar på 100% älgfärs. Vårt älgkött är fint malet och ganska saftigt så det blir en riktigt lös smet om man följer ett vanligt köttfärsrecept
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul
En otroligt trevlig tisdagsmiddag blev detta. Ruladerna. 2 gula lökar (jag som inte är nån större lökfantast nöjde mig med en och tyckte att det räckte alldeles utmärkt)
Såhär på hösten så passar det extra bra med en mustigt god köttgryta. Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra
Sjömansbiff är riktig husmanskost. Här hemma är det en bland Hs favorit rätter, dock brukar inte sjömansbiff innehålla morötter men jag vill ha det i min… Grytan blir godare nästa dag då man värmer upp den, så gör gärna en ordentlig gryta så det räcker flera dagar
Lagade sjömansbiff i lergryta i helgen. Lite förberedelser krävs ju, medan sedan sköter sig middagen själv i grytan och man kan göra vad man vill under tiden