Godmorgon alla fina bloggläsare. Här skiner solen för fullt redan, enligt vädergudarna ska vi få uppemot 26 grader – det blir en dag i plurret med barnen med andra ord
Rågsiktskakorca 20 stycken50 g smör1/2 dl olivolja 4 dl mjölk1 dl mörk sirap2 tsk salt1 1/2 msk brödkryddor1 pkt torrjäst6 dl rågsikt1 kapsyl ättika5-6 dl vetemjöl special1. Smält smöret i en kastrull och värm det med olivolja, mjölk, sirap, salt och brödkryddor till 45-50 grader
Rågsiktsbröd får mig att tänka tillbaka på min barndoms frukostar, mellanmål och kvällsmat. Hon bakade bröden med en blandning av rågsikt, fint rågmjöl och grövt rågmjöl
Jag vet att bröden både ser deformerade ut och har ett konstigt mönster, men detta får jag skylla på ugnen som har väldigt små och fyrkantiga plåtar med ett sexkantigt mönster på