Mina favoriter

Mina favoriter

Kibbeh

Kibbeh. 1 1/2 kg urbenad lammlägg. 300gram finmalen burghul. 1 stor riven lök. 1 tsk malen kryddpeppar. 1/2 tsk kummin

Atayif bi ashta

Atayif bi ashta. Atayif bi ashta är en utsökt efterrätt med rötter i mellanöstern. Det är mini pannkakor fyllda med en tjock kräm och garnerad med hemgjord sirap som man använder till de flesta efterrätter från mellanöstern och malda pistagenötter
Japansk Yakiniku

Japansk Yakiniku

« Tillbaka till bloggen. Japansk Yakiniku. Av Johanna Bergqvist,. 21 maj, 2013 14. 51. i Middagstips. Det här med middags inspiration kan vara ganska svårt ibland
Risbollar

Risbollar

Häromdagen kokade jag linsrisotto och fick massor med risotto över. Risotto är ingen mat som enligt min mening vinner på att värmas igen, men samtidigt kändes det fel att slänga bra mat
Nigellas italienska köttbullar

Nigellas italienska köttbullar

KÖTTBULLARNA. Lägg alltsammans i en skål och blanda ordentligt. med händerna innan du rullar den till små bullar

Japanska risbollar

Häll buljongen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg värme. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad kastrull och fräs gräslök och vitlök i två minuter
Friterade räkbollar

Friterade räkbollar

Lägg risnudlarna i blöt ca 20 min. Skala räkorna och avlägsna tarmen. Hacka räkor, salladslök och vattenkastanjerna och lägg i en skål
Kreolsk fläskfilégryta

Kreolsk fläskfilégryta

8 personer600 gram fläskfilé3 chorizokorvar1 röd paprika150 gram svarta oliver100 gram syltlök1 dl hackad gurka1 msk vetemjöl3 dl matlagningsgrädde2 msk kalvfond2 dlvatten3 msk mejramsalt och svartpepparrisskär filéen i strimlor och korven i skivor och strimla paprikan tunt

egyptisk Molokhia

Recept. Maria E. tors, 2013-07-18 08. 44. 60min. (0). Fräs vitlöken med oljan försiktigt. Slå i vatten, buljongtärning samt kryddor
Twix kaka

Twix kaka

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten
Layali lubnan

Layali lubnan

Till nationaldagen gör vi layali lubnan, eller libanesiska nätter (vi reserverar oss för eventuella felstavningar här)
Arabisk linssoppa

Arabisk linssoppa

För ett par år sedan fanns ett fantastiskt soppställe på Wargentinsgatan i Stockholm vid namn Åmar (efter Åsa och Maria som drev den pyttelilla restaurangen)
Libanesisk linssoppa

Libanesisk linssoppa

Är hemma med sjuka barn idag. Sonen, 4 år, har haft feber i helgen och dottern, 2 år, var krasslig innan det och är fortfarande lite snorig
Mangold soppa

Mangold soppa

Koka linser i 8 dl vatten. Låt puttra 15 min på svägvärme under lock. Hacka mangold och häll över linser tillsammans med citronsaft och salt och låt koka ca 10 min

Libanesiska Valnötskakor

Rensade i mina gömmor för några dagar sedan och hittade då lite bortglömda receptböcker, bland annat en med libanesisk mat och kakor och där hittade jag detta recept som jag bara var tvungen att prova
Arabisk ost- och grönsakslåda

Arabisk ost- och grönsakslåda

Skär squashen i halvor på längden. Mikra på full effekt 4-5 minuter. Gröp ur det mjuka inkråmet med en sked
Baklava

Baklava

Sätt ugnen på 150 grader. Halvera filodegsarken till ca 20x30 cm (Håll dem fuktiga under en våt handduk, de torkar lätt)
Baklava

Baklava

Vi ska ha grekiskt tema på vår nästa bjudning. Vilken efterrätt kan då vara mer passande än Baklava. Mycket enklare än jag kunde ana - jag har tidigare använt filodeg, men vi har inte riktigt kommit överens

Baklava

Baklava är ett väldigt omtyckt bakverk som finns i många olika varianter och utföranden. Kakan är mycket populär i  flera regioner såsom grekland, Mellanöstern och Balkan

Baklava Bilal

Hacka valnötterna mellangrovt. Dela upp filodegsbladen i två högar. Häll på en tunn strimla valnötter på kortdelen och rulla ungefär 1 1/2 varv
Pizza utan ost - Lahimm ajin

Pizza utan ost - Lahimm ajin

Den här maträtten kan man säga är som minipizza utan ost. Den kan serveras som varmrätt med grönsaker men också som tilltugg