Atayif bi ashta. Atayif bi ashta är en utsökt efterrätt med rötter i mellanöstern. Det är mini pannkakor fyllda med en tjock kräm och garnerad med hemgjord sirap som man använder till de flesta efterrätter från mellanöstern och malda pistagenötter
« Tillbaka till bloggen. Japansk Yakiniku. Av Johanna Bergqvist,. 21 maj, 2013 14. 51. i Middagstips. Det här med middags inspiration kan vara ganska svårt ibland
Häromdagen kokade jag linsrisotto och fick massor med risotto över. Risotto är ingen mat som enligt min mening vinner på att värmas igen, men samtidigt kändes det fel att slänga bra mat
Häll buljongen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg värme. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad kastrull och fräs gräslök och vitlök i två minuter
För ett par år sedan fanns ett fantastiskt soppställe på Wargentinsgatan i Stockholm vid namn Åmar (efter Åsa och Maria som drev den pyttelilla restaurangen)
Koka linser i 8 dl vatten. Låt puttra 15 min på svägvärme under lock. Hacka mangold och häll över linser tillsammans med citronsaft och salt och låt koka ca 10 min
Rensade i mina gömmor för några dagar sedan och hittade då lite bortglömda receptböcker, bland annat en med libanesisk mat och kakor och där hittade jag detta recept som jag bara var tvungen att prova
Vi ska ha grekiskt tema på vår nästa bjudning. Vilken efterrätt kan då vara mer passande än Baklava. Mycket enklare än jag kunde ana - jag har tidigare använt filodeg, men vi har inte riktigt kommit överens
Baklava är ett väldigt omtyckt bakverk som finns i många olika varianter och utföranden. Kakan är mycket populär i flera regioner såsom grekland, Mellanöstern och Balkan