Förbered kycklingen genom att krydda runt om med salt och peppar. Lägg svamp och potatis på plåten under kycklingen och låt det bakas tillsammans så att alla smakerna blandas
Servera en grönsallad till med avokado, tomater och en skvätt olivolja över. Nu i helgen hade jag ingen fantasi vad vi skulle äta, så varför inte göra ugnsgrilladkyckling
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Kyckling krydda (jag hittade en spännande utan konstigheter i)
Servera kycklingenmed bulgur, ugnsgrillade grönsaker och dip. Lägg kycklingen i en liten form. Lägg allt i en ugnsfast form, champinjonerna med "hålen" uppåt
Idag blev det kycklinglår som fått marinerat i cirka två timmar, serverat tillsammans med ett ris smaksatt med nejlika och kardemumma och en kall sås av turkisk yoghurt med lime och basilika
Kvällen middag vart en riktig succé medkyckling som grillas i ugnen med massor av smarriga saker till, en trevlig allt i rätt som man gör i ordning för att ställa i ugnen och sedan äta en timme senare
Lägg kyckling, vitlök, citron i en ugnsform och blanda ihop med olja, vittvin och kryddorna. Servera med sallad, couscouse, ris och eventuellt en kall sås
Det beror dels på att vi inte äter lika mycket kyckling som "medelsvensson" men också på att vi inte har sett till ekologisk kyckling (Bosarp) på Coop sedan årsskiftet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.