Riv de kokta äggen på fina sidan av rivjärnet. Toppa med strimlad färsk koriander och servera ganska omgående, så att de rivna äggen inte hinner bli torra
Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
En fin bit torskrygg serverat medkokt potatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade ochkokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor ochkokt potatis. kokt potatis. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.