1.3 US
cup) / 0.75 dl fiberfin, ett naturligt glutenfritt mjöl med 60% kostfibrer, går att byta ut mot mer mandelmjöl (0.3 US cup) / 2 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk (0.8 US cup) / 2 tsk fiberhusk / 2 tsk bakpulver / 1 msk sukrin eller honung, kan uteslutas / 0.75 tsk salt / Sesamfrön till garnering
3 1/4 msk
chiafrön / 1 1/2 dl vatten (0.6 US cup) / 4 1/5 dl valfri frukt och bär, jag hade apelsin, persika och hallon (1.9 US cup) / 1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver
Servera omgående med vaniljglass och rostad vit choklad. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Varmchokladmed skumtomtar och vit choklad. I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
tjock, krämig och med intensiv chokladsmak som kommer från riktig choklad. Trots det har jag fina barndomsminnen från sportlov med mycket snö och många timmar skidåkning i de sörmländska skogarna
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varmchoklad på den och en smoothie
Man kan ju göra så mycket gott med Nutella (som min Nutella cheesecake till exempel) men jag tror att många inte tänker på att man även kan använda den för att göra världens godaste varmchoklad
Du kanske gillarSockerfria browniesMugcake på naturligt visPåskgodis utan raffinerat sockerStekt äpple med mandelcrunch och vaniljsåsHemmagjorda kryddblandningar – ekologiskt och utan tillsatser
Servera med vispad grädde. Grovhacka chokladen och strö den över frukten i formen. 1 100 g mörk choklad, 70 %. Strö över kokos och gratinera i ugnen tills chokladen smält och kokosen fått fin färg, cirka 10 minuter
Nästa gång ska jag prova på ett grovt bröd. Mosa ihop med smör. Rosta brödet och lägg äggröran på. Vrid några varv med pepparkvarnen och på med flingsalt
vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel med varandra. Häll därefter i mörk choklad och hasselnötter. Om du vill överraska med nygjorda muffins kan du baka på morgonen och äta först på kvällen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.