Jag var sugen på att göra en lyxfrukost/brunch idag, men hade i princip inget hemma så det blev till att åka till Ica Kvantum och storhandla (kommer lägga upp hur en storhandling för mig kan se ut under veckan), följt av bakande och test av ett nytt brödrecept
Först och främs, våra tillbehör vi köper in i våra liv är dyrt, brödet, kakorna, pastan mjölet, allt är dyrt för oss men vi slänger våra pengar på dessa varor för att kunna överleva våra liv
Resten av brödet ligger skurna och klara i frysen, redo att tas fram vid behov. Receptet hittade jag på Veras Vegetariska LCHF, och för att jag ska slippa skriva receptet här, och ni ska slippa leta efter det så länkar jag till det HÄR
Pensla hamburgebröden med vatten och strö över sesamfrön. Till hamburgebröd. Till hamburgebröd. Hamburgebröd eller korvbröd ca 16 st. Baka ut och låt jäsa ca 1 timme. Baka av i ca 10 minuter
Ta upp degen på mjölat bord och baka ut till längder. Användbart basbrödIngredienser. 4 dl vatten 1 msk fiberhusk1/2 dl rapsolja450 gr mjölmix20 gr krossat bovete25 gr jäst eller 2 tsk torrjäst1 tsk saltI Bakmaskinen. Jäs direkt i avlång smord form 4 dl vatten
Ingredienserna är lättaatt få tag på och brödet är lättattbaka, trots den lite längre jästiden. Brödet håller bäst i frysen, godast är att ta fram och rosta när du ska äta
Ta upp och forma degen till ett slätt och jämnt bröd. Du har fortfarande några dagar på dig att beställa mixen från Chrisbel innan de stänger för julledighet på julafton, men du som bor i Uppsala kan numera köpa mixen på ICA Kvantum i Gränby
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.