Igår gjorde jag ett glutenfrittbröd som blev riktigt lyckat. Bröd,. Teffmjöl. Glutenfritt. Inspirationen till brödet hittade jag i Nillas bok Baka glutenfritt, men jag gjorde om receptet lite utifrån vad jag hade hemma
- Korvbröd (klick). - Frukostfrallor med jordgubbssylt (klick). Eventuellt 2 msk brödkryddor, kan uteslutas. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det. - Mitt nya favoritbröd (klick) RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm
Lite större bröd i form av minibaguette. Grädda i 60-65 minuter i brödform. 4 dl teffmjöl. 1-2 tsk salt. cirka 7-10 dl vatten – ta i lite vatten i taget tills du får en lagom degig konsistens
Alla recept är gluten- och mejerifria. Det här brödet är så gott. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 5 dl teffmjöl. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfrittbröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 5 dl teffmjöl. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Jag hittade receptet på Ann-Catrin Mattssons blog Scandinavian Wellness. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfrittbröd så det blir en hel del bakande här hemma
Brödet blev väldigt gott och barnen uppskattade det mycket, men jag tyckte det var lite pyssligt. Jag skulle inte använda en helt naturligt mjölmix till det här brödet
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukttunnbröd som möjligt
Brödet är helt mjölk- och glutenfritt och består enbart av ett fåtal ingredienser. Orginalinlägget Glutenfrittbröd – Paleo/LCHF hittar du på Hälsa som livsstil
Köpt glutenfrittbröd är ingen höjdare i varken smaken eller innehållsförteckningen. Vill man ha gott glutenfrittbröd gäller det att baka det själv, annars står jag över
Det är just det som Kostfonden kämpar för, att få fram studier på kost och hälsa som inte betalats av livsmedels- eller läkemedelsindustrin och därmed få bort risken att studien vinklas på det vis som passar företagen bäst
annat glutenfritt mjöl. använd avlång brödform 1,5 l som smörjes eller kläs in med teflonduk eller bakpapper. Gräddas i 175 grader i 1 timme och 20 - 30 minuter. Måste kallna innan man skär upp brödet 2 ½ dl boveteflingor (naturligt glutenfria). 1 (- 2) dl finklippta osvavlade aprikoser. 1( - 2) dl skållad mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.