Festmat som är färdig på en halvtimme, kan det bli bättre. Kräftor med smördegsnät För 4 personer 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 ½Â dl mellangrädde ½ dl vatten 1 ½ msk hummerfond 2 msk chilisås ½-1 tsk sambal oelek, alternativt några stänk tabasco ½-1 msk saft från citron 2 msk dill 200 g kräftstjärtar i lag Smördegsnät. 2-3 smördegsplattor 1 ägg Tillbehör. ½-1 tsk sambal oelek. ½-1 msk saft från citron. 2-3 smördegsplattor
Servera räkrullen med en sallad. Lägg matfett, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper kastrullens kanter
Fyllning. Hacka räkorna grovt och blanda med dill, majonnäs, pepparrot, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och bred röran på tunnbröden
Servera räkrullen med en sallad. Lägg matfett, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper kastrullens kanter
Servera räkrullen med en sallad. Ugn 225°. Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper kastrullens kanter
En skiva entrecote som brynts i stekpanna och färdigstekts i ugnen på 120 grader till perfekt rosa (60 grader köttemperatur) Plommonkörsbärstomater smakar som tomater ska och med lite ringlad fikondadel-balsamvinäger är den salladen hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.