Söt, knäckig smak med inslag av fat, torkade aprikoser, apelsinskal, nötter och kryddor. Till dessert serverade Kajsa goda ostar, kex och ett supernajs vitt portvin
Med lite björnbär från frysen, blir det här en snabblagad och enkel dessert med mycket smak. Förmodligen världens vackraste frukt och dessutom otroligt gott
Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Smaka av med kalvfonden. Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg
Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
Skrapa ur kvarvarande köttjuice och steksmak från plåten med hjälp av fonden. Då får du kanske öka upp receptet nedan men ni hänger nog med på konceptet
Servera gärna med hjortronsylt och/eller fruktbröd. Strö över råsocker och grovhackade valnötter. Häll på portvin och förslut den sista kanten ordentligt
Ingredienser Portioner. 10 125 g schalottenlök 1 vitlöksklyfta 125 g kycklinglever 2 msk smör 200 g benfri fläskkarré 700 g fläskfärs 1/2 dl portvin 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde 1 dl skalade pistagenötter 1 msk färsk finhackad mejram 1 msk färsk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Börja med att bryna kycklingen så den får fin stekyta och lägg sedan över dem i en gryta. Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av
Servera limpan med rotfrukterna, lingonsåsenoch gurka. Några små ändringar blev det, bla skulle det vara timjan i, men jag måste ha missat helt att våran timjan var slut så ist fick det bli grillkrydda i, gott det med
Koka ihop till en “gryta” och smaka ev av med salt. Skala och hacka löken, vitlök och rotsellerin. Mixa tillsammans med smör till en slät puré och häll upp i spritspåse, spritsa i knäckformar (eller i en skål) och garnera med timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.