Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. Dela degen i 8 bitar och gör runda bullar av dem och platta till dem lite innan du lägger dem på en plåt med bakplåtspapper. källarfranska Ingredienser till 8 st 25 g jäst
Man kan ju alltid dricka en stödkaffe innan, och knapra på en skorpa eller något medan man väntar. på lite mjöl om du vill (eller solrosfrön eller några andra trevliga frön) och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper
Ät dem nybakade så smöret smälter med lite ost och marmelad, mums. Här kommer ett gott tips på källarfranska, mjuka och fluffiga precis som en källarfranska ska smaka
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Smula jästen i en bunke, och värm vattnet med oljan fingervarmt. Skär ett kryss i varje bulle, och sikta över riktligt med vetemjöl för en lite lantlig look
Vispa ihop alla ingredienser till en slät deg med en vanlig visp i en bunke. Äkta källarfranska ska jäsas i en källare, men eftersom jag inte har någon fick mina jäsa i köket och jag tror att det fungerade lika bra
Jag tror mig ju alltid att ha hittat det bästa receptet på bullar eller bröd haha. Då jag bara älskar nybakat så är jag ju inte speciellt kräsen om man säger så
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.