Eller egentligen kan jag inte påstå att det smakade så mycket, men det funkade alldeles utmärkt som utfyllnad istället för ruccolan som jag brukar använda i denna paj
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en pajpå resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater)
Det serverades tre olika matpajerpå dotterns studentfest. Förutom den här med fetaost och annat medelhavsgott i så fanns en tokgod tomat och mozarella paj, den kan ni hitta här
Igår lagade jag en nyttigare variant av matpaj som blev väldigt god och perfekt att ha i matlådan. Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg
Vi blev själva nyfikna på de andra pajerna, den där tacopajen såg ju otroligt spännande ut. Vår Veganska och glutenfria paj har blivit publicerad i denna artikel
Varför inte fixa en paj till middag. Passa på att njuta även mitt i veckan. Sätt på ugnen på 180 grader. Gratinera sedan i ca 30 minuter eller tills pajen fått en fin färg
Men idag bjuder jag på ett pajrecept som vi testade igårkväll, och som blev riktigt gott. -) Även om det inte blir någon direkt sovmorgon, för jag och E skall nämligen in på vip shopping på hm imorgon bitti
Pajdeg. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter. Pajdeg1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl (50 g) flytande matfett 1 dl mjölk
I synnerhet bilder har ju en tendens att läggas på hög så framöver ska jag rensa rejält bland alla mat- och bakningsbilder – för hur många halvdana bilder behöver man egentligen på en och samma paj
Fördela grönsakerna i pajskalet och häll på ostsmeten. Tryck ut pajskalet i en form. Fräs alla grönsaker i en stekpanna på hög värme tillsammans med olivoljan
Jag älskar syrliga pajer med något sött som bryter av och i detta fall maränger. Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över degkanten så den inte sjunker ner under gräddningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.