Man känner verkligen att det börjar bli höst. Det är nästan så att man får lite ångest när man tänker på vintern med kyla och mörker, men jag måste säga att jag gillar hösten och höst-maten
Jag har återigen testat att baka med butternutsquash (butternutpumpa), vilket är en kalorisnål ingrediens som passar utmärkt för att baka mjuka kakor (45 kcal per 100 gram)
Den här enkla men mycket goda rätten blev min middag i söndags. Jag glömde liksom bort att jag var hungrig tills klockan var halv nio sådär och då ville jag laga något enkelt men ändå gott och njutbart
Pumpa och vintersquash är jättegott i mixade soppor. Det finns tre olika arter (och flera hundra olika sorter) som kan kallas pumpa och/eller vintersquash, men det spelar inte så stor roll vilken sort man använder
Det är pumpatider och jag tänkte dela med mig av ett recept på en god raw lasagne. Det vanligaste när man gör raw lasagne är att göra lasagneplattorna av grön squash/zucchini, men jag och min man tycker att den här, av butternut squash blir både vackrare och godare
Brukar ni laga mat på pumpa. Det har jag aldrig gjort men när Livsnjutarna härom dagen serverade en soppa gjord på Butternutpumpa bestämde jag mig för att det skulle det bli ändring på
Hej på er. Jag vet att jag tjatar om hösten och om alla härliga saker som finns att äta (och jag kommer säkert tjata lika mycket vid jul om julbetonade råvaror), men det ÄR ju så härligt att varje årstid innebär fantastiska råvaror