Om man helsteker kyckling och fyller denmed örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Men ekologisk kyckling finns och även om det svider i plånboken när man betalar är den mycket godare än denindustri-kyckling som är nästan gratis
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagensmeny, nämligenvarmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner. Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen
Sjukstugan har haft öppet här hemma även i dag, frun har tagit det väldigt lugnt och inte gjort många knop alls faktiskt, förhoppningsvis hjälper det med lite vila
Låt sedan puttra på svag värme medans du förbereder kycklingen. * Tråd till kycklingen. Ställ en stekpanna på spisen på medelhög värme med lite olivolja i
Ta upp allt ur woken och fortsätt med resterande vitlök och kyckling. Kycklingmed cashewnötter. Ta upp dem meden hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Skölj ur kycklingarnamed kallt vatten och klappa dem torra med hushållspapper. Även om jag normalt sett eftersträvar lokalproducerat är just svenskkyckling oftast extremt trist
Krydda kycklingenmed salt och peppar. Placera kycklingen i en smord ugnsform. Låt därefter grönsakerna gräddas klara tillsammans medkyklingenden resterande tiden
Kyckling carbonara och en tävling med fina priser. Kyckling är ju lite snällare mot min kropp och vår miljö än rött kött och så blir det så himla gott med knaperstekt kycklinglårfilé i carbonaran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.