Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
Mmmmm, vilken upplevelse för smaklökarna. Detta var helt i min smak, ljuvligt gott. Häromveckan på "Halv 8 hos mig" var det par-vecka, där tillagade Lisa och Magnus en vit chokladmousse
Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt. ). Supergod iaf. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Superenkelt och fort går dessa potatisar. Perfekt om man är 2-4 personer, dessutom gooda. ). 4 port225 grader800 g potatis½ dl olja2-3 vitlöksklyftorsalt, pepparbasilka, timjanSkala och skiva potatisen tunt, gärna med en matberedare
Kan kantareller bli fel. Tror inte det. ), och detta recept var inget undantag. 4 port225 grader8 skivor formfranska200 g kantarellersmörsalt, peppar2 schalottenlökar½ kruka persilja1 vitlöksklyfta2 msk mjöl1 ½ dl grädde2 msk mjölk1 dl creme fraicheKantskär franskan och bryn i lite smör
Detta recept var en riktig höjdare, det kommer att lagas många gånger i köket här hemma. För 4 personer600-700 gr fläskytterfilé1 msk rapsolja2 tsk paprikapulver2 krm thai röd curry pasta1 tsk salt2 krm malen svartpeppar4 dl kokosmjölk1 purjolök, strimlad2 st paprikor av valfri färg, strimlad150 gr champinjoner1 msk rapsoljaCashewnötterGör så härPutsa och strimla filén