Tvätta bakpotatisen. Skär den i halvor och ruta snittytan. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Blanda 2 msk olivolja med pressad vitlök och pensla potatisen med blandningen och krydda med salt och peppar
1. Stycka kalkonen i 8-10 bitar eller kycklingarna i 4 bitar vardera eller filerna i bitar. Lägg bitarna i en stor gryta, häll på 1 tsk salt och vatten så den täcker köttet
Skär kyckling- eller kalkonbröstet i tärningar och fräs olja i en stor gryta. Ta upp köttet och fräs den grovhackade löken, vitlöksklyftorna, sellerin och skinktärningarna
Blanda chilisås med tabasco, worchester och fruktsaften. Skala räkorna och strimla isbergssalladen. Bottna 4 stora cocktailglas med sallad, dela upp räkorna och lägg dem på salladen, häll på såsen på räkorna
Skålla och skala mandel, när den har torkat, mal ner den, blanda med strösocker. Koka upp mjölk och grädde i en 3 l kastrull ihop med bikarbonat, sänk värmen, häll i socker och nötblandningen, vaniljsocker, kanelstänger, riven muskotnöt och salt, nu skall den bara sjuda
Under semestern åt vi på en fantastisk mexikansk restaurang. Där beställde vi in mole vilket är en mexikansk nationalrätt, så så här efter semestern så måste man ju förlänga den lite med sommarens smaker, så härmed bjuds ni på lite inspiration
Nu har vi lovat er, inte bara en gång utan två gånger att ni skulle få receptet på den makalöst goda efterrätten vi bjöd på i lördags på vårt lilla mexikanska samkväm