Idag har jag bakat hallongrotor, receptet kommer från "sommarens söta"av systrarna eisenman. Dom var enkla och blev väldigt frasiga vilket jag tyckte om
Ur den fina boken Vinterns Söta lagade jag en fudge med chokladsmak och pecannötter. Detta är första året jag lagar fudge och mitt andra försök, visst blir det gott men jag tycker nog att det är för sött
Den här supergoda tryffeln gör jag varje år, den riktigt smälter i munnen. För att göra det lite enkelt brukar jag istället för att göra kulor och chokladdoppa, pensla choklad på tryffelkakan och sen skära i bitar, det är så mycket som ska chokladdoppas ändå
Det här blev väldigt goda praliner med fruktig smak. Jag provade också att gör en fyllning med päronkonjak och grädde istället för päronpurén och den fyllningen fick en slätare och lenare konsistens men jag tyckte smaken blev godare med päronpurén
Ägglikörs pralinen i aladdin-asken tycker jag är den godaste pralinen i den chokladasken (tyvärr har dom tagit bort den nu) så när jag hittade detta receptet var jag så klart tvungen att testa att göra egna
Nu har jag hittat ett fudge recept jag tycker blev riktigt gott, och inte för sött. Det är ett enkelt recept som går fort att göra, och de salta jordnötterna bryter av bra, riktigt smaskigt
Fastän smörgåstårta inte är något bakverk får den ändå vara med här i bloggen. Jag tycker denna blev väldigt god och för att inte glömma receptet skriver jag ner det här
Dessa frallor rör man ihop på kvällen, låter jäsa i kylen över natten, skär upp i bitar på morgonen och gräddar i 20 minuter och sedan har du nybakta frallor till frukost
Tidigare i höstas gjorde jag en svartvinbärsparlin på mörkchoklad, den tyckte jag blev sådär. Nu provade jag istället att göra en svartvinbärstryffel på vitchoklad och det blev mycket bättre
Den här pralinen gjorde jag ur Jan Hedhs bok Choklad-mer av det goda. Det är ett lite mer avancerat recept men det tycker jag också är kul att göra ibland