Mördegen gjorde jag från ett recept ur boken Italienskadesserter. Igår firade vi här hemma med mat från Pasta e Contorni (deras pappardelle ai frutti di mare är himmelskt god), bubbel och en jordgubbspaj till efterrätt
En snabb, enkel och god efterrätt, kanske efter kräftorna, är italienska gino. Jag brukar göra denna dessert på jordgubbar och/eller hallon, kiwi och banan som är de klassiska ingredienserna men man kan självklart använda annan frukt
Detta är den italienska marängen som är nästa grej i receptet. Blanda i citronsaft och romen i bananpurén ,smält gelatinet och ha det försiktigt i bananpurén
Ta upp biffarna och lägg istället i tomater, grädde och basilika i pannan. Grovhacka tomaterna. De här biffarna är både enkla att laga och otroligt goda
-) Salsiccia är en italiensk fläskkorv smaksatt med vitlök och andra smaker som kan variera, t. Ljuvligt mustig och grov tomatsås som kokar ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuréoch rosmarin - i ugnen
Vispa ihop grädde chilisås ochitaliensk salladskrydda. Ett barn lagt och det andra sitter i skrivandets stund och äter popcorn i soffan och kikar på Lotta på Bråkmakargatan
Detta är en mycket god pastasallad som kan göras med kyckling och då blir en alldeles egen rätt - eller så gör man den utan kyckling och då blir den ett perfekt tillbehör till kött eller kyckling