Häll av räkorna i ett durkslag. Tina mangotärningarna. Ansa och strimla löken. Hacka koriandern. Blanda räkor, mango, lök, koriander, crème fraiche och sweet chili
Inget julbord utan skinka. Och skinkan ska förstås griljeras så att den ser extra vacker ut. En extra julig twist blir det på smaken om man tar pepparkakor istället för ströbröd
Dags för fisk igen tycker jag. Det var ju ett litet tag sedan. Den här gången får det bli en smakrik rätt som passar både till vardag och helg, fina bitar torskrygg kryddade med en rolig och smakrik kryddblandning och lindade i bacon
. Nu har jag nästan sett saffranssockerkaka på var varannan blogg de senaste dagarna. Och det är ju bara så väldigt gott- sen doftar det ljuvligt i hela huset också
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss