Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen av sparrisen. Lägg sparrisen i en traktörpanna. Häll på vatten så att det precis täcker och tillsätt salt och socker
Som vissa av er kanske redan vet har vi hakat på Djurrättsalliansens veganutmaning, och har i och med det också återfunnit lite matlagningspepp som legat i dvala
Gör så här. Börja med karamellen. riv skalet av 1 lime, pressa saften ur den och från ½ citron. Smält sockret i en teflonpanna, häll på citrussaften och rör om tills det fått en gyllengul färg, drag av från värmen och låt svalna
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Nu när sparrissäsongen tar vid passar den här förrätten riktigt bra, den känns fräsch och vårig, innehåller endast ett fåtal ingredienser men är ändå imponerande god