Mina favoriter

Mina favoriter

  • 11 Recept
Mina favoriter
Sparris med serranoskinka och ostvinägrett

Sparris med serranoskinka och ostvinägrett

Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen av sparrisen. Lägg sparrisen i en traktörpanna. Häll på vatten så att det precis täcker och tillsätt salt och socker
Linsgryta med indiska smaker

Linsgryta med indiska smaker

Som vissa av er kanske redan vet har vi hakat på Djurrättsalliansens veganutmaning, och har i och med det också återfunnit lite matlagningspepp som legat i dvala

Fräsch citrussallad med limekaramell

Gör så här. Börja med karamellen. riv skalet av 1 lime, pressa saften ur den och från ½ citron. Smält sockret i en teflonpanna, häll på citrussaften och rör om tills det fått en gyllengul färg, drag av från värmen och låt svalna
Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Oxfilé med chilimarinad

Oxfilé med chilimarinad

Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet och gnid in rikligt med salt och peppar. Bryn runt om i smör och lägg över i en form
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket