Med risk att avslöja vilka muffinsar det blev så tänker jag göra just det. De blev ju så goda och det kan ju vara kul med lite variation till jordgubbstårtan också
Ensam hemma några timmar så har jag hunnit med att läsa många sidor i veckans mordbok, en riktigt läskig historia, och dricka en kopp te tillsammans med, inte bara en utan två, goda rödvinbärsmuffins
Ursprungsreceptet hittade jag i boken Söta saker, och då med blåbär i stora formar. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och rör sedan ihop med resten
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt mjölk och ägg och vispa samman. Blanda mjöl, potatismjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker
Blanda vinbären med 1/2 dl mjöl, rör ner i smeten. Än så länge går det ju att skörda vinbär, jag rensade vår rödvinbärsbuske härom veckan men svartvinbären har jag ännu inte tagit reda på
Rör ner blandingen i smeten varvat med mjölken. Sverige spelade ju en fotbollsmatch häromdagen och min underbara sambo önskade sig något sött till matchen
Sila av den torkade frukten, pressa ut vattnet med hjälp av en sked. Ingredienser2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min) 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min) Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat) Gör så härMixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare
De blev riktigt goda med en liten lätt tusch av citron. Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en god smörkrämssmet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.